Blanche Fashion

Van schoolpleinmoeders tot zakelijke partners

Ons eerste contact dateert van zo’n 25 jaar geleden, op het schoolplein van onze kinderen. En we wilden dit jubileum op een bijzondere wijze vieren, met de start van onze eigen business; BLANCHE FASHION.

Na de eerste gesprekken op het schoolplein merkten we al snel dat we een gezamenlijk passie voor fashion hadden. De eerste afspraken voor gezellige dagjes shoppen werden snel gemaakt. Antwerpen, Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, we konden er dagen vertoeven. Dat was natuurlijk ook de tijd dat er nog niet echt via webshops gekocht werd. Of klinken we nu echt heel oud. Inmiddels is het online winkelen enorm toegenomen en behoort Nederland, volgens het CBS tot de Europese top 5 van online winkelen. Waarbij de meest populaire productgroep sportartikelen én kleding is.

Onze plannen werden werkelijkheid en na de nodige desk en field research, stapten wij op 23 augustus super enthousiast de Kamer van Koophandel binnen. Handtekeningen werden gezet, en ietwat later werd er op het terras een bubbeltje gedronken en werd geproost op de start en het succes van onze business; stap 1 was een feit.

De volgende stap zou het realiseren van onze webshop zijn. Als 2 blonde dames, boven de 50 konden we daar wel wat hulp bij gebruiken en zo geschiedde. Inmiddels bereikte ons ook de eerste berichten van een Coronavirus dat in China veel leed veroorzaakte. Moesten wij ons daar zorgen over maken? Wij dachten toen nog van niet.

Op 20 januari ging onze webshop live, maar een maand later kwamen de berichten dat ook de eerste Corona patiënten in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen waren. En daarna is het qua ontwikkeling van dit Covid-19 virus allemaal ongelooflijk snel gegaan.

Events die wij gepland hadden om te werken aan onze naamsbekendheid werden geannuleerd, bedrijven waar wij gesprekken mee zouden voeren voor tips & tricks werden afgezegd en ook de Koningsdagmarkt gaat niet door. Maar ook de 1,5 meter economie, het feit dat mensen over de hele wereld in angst leven en dat onze nationale en internationale economie afstevent richting een recessie, zorgt ervoor dat we nu voorzichtiger zijn in het doen van uitgaven. Dit alles werkt, als startende ondernemer, natuurlijk niet in je voordeel. Wij hadden de start van onze business wel anders voorgesteld. Echter wij blijven positief en zien het juist nu als een enorme uitdaging om al bij aanvang van ons bedrijf onze ware én creatieve ondernemerschap te tonen.

Uiteraard hopen we net als jullie dat deze ongekende verstoring van ons dagelijks leven van korte duur zal zijn. Maar vooral dat we met z’n allen gezond blijven. En dat we snel weer, zij het dan wellicht in aangepaste vorm, weer kunnen gaan genieten van dat alles wat voor een paar weken geleden als gewoon ervaarden.

Blijf gezond én optimistisch!

Plaats een reactie